Pandemia a dus la creșterea timpului de lucru cu 48 de minute, la sporirea numărului ședințelor și întâlnirilor și la un număr mai mare de mesaje electronice trimise, arată un studiu la care au participat 3,1 milioane de persoane din Nordul Americii, Europa și Orientul Mijlociu, anunță Bloomberg.
Cercetătorii au comparat comportamentul angajaților în două perioade de 8 săptămâni, înainte și după perioada de blocaj din cauza COVID-19. Privind e-mailurile și datele întâlnirilor, grupul a calculat că ziua de muncă este cu 48,5 minute mai mare, numărul de întâlniri a crescut cu aproximativ 13%, iar oamenii au trimis în medie cu 1,4 mai multe e-mailuri.
În câteva orașe, cum ar fi Los Angeles și Chicago, durata medie a zilei de muncă a revenit la nivelurile sale pre-pandemice. Dar zilele de muncă mai lungi au persistat în New York, San Jose și cea mai mare parte a Europei până în mai.
„Oamenii și-au ajustat modelele de lucru”, a spus Jeff Polzer, profesor în departamentul de comportament organizațional la Harvard Business School, unul dintre cei cinci coautori ai studiului.
Pe parcursul celor două luni, au existat și părți bune: întâlnirile suplimentare au fost mai scurte, conform analizei cercetătorilor de la Harvard Business School și Universitatea New York. Studiul a fost publicat de Biroul Național al Relațiilor Economice în luna iulie, scrie Mediafax.
Companiile studiază impactul lucrului forțat de acasă asupra productivității, moralului, culturii, costurilor și altor factori pentru a determina modul în care își pot modifica practicile. Alte rezultate arată că că oamenii au lucrat trei ore în plus în S.U.A. și s-au conetat la ore ciudate.